Beste allemaal, bedankt voor alle jaren (23). We hebben jullie met plezier ontvangen. Feel at Home was ons motto. De dorst werd gelest met de magnifique bieren van Pol. De ambiance kwam vanzelf. Wij gaan met pensioen vanaf 11 februari 2022 maar zijn nog niet ten einde van ons verhaal. Tot onze grote spijt leek het ons, wegens covidtoestanden, onmogelijk om een afscheidsfeest te organiseren. Hééél jammer. Dit weekend was Au Grand Café voor de allerlaatste keer open.
Vrijdag 11/2 17u tot 24u
Zaterdag 12/2 14u tot 24u
Zondag 13/2 11u
 
Bij deze iedereen bedankt voor de mooie momenten. Brouwen komt later weer in beeld en natuurlijk moet er een plaats waar we kunnen proeven.
 
We houden jullie op de hoogte.
 
Bedankt voor de zoooovele jaren.
Pol, Tine en Winter
ps. Ziggy ook natuurlijk.
 

PS: Er komt een nieuwe brouwerij in de eerste maanden.
Ook even vermelden dat Julien en Carol graag zouden herstarten begin mei.
Alle details op https://lavieilleforge-mont.be/

 
 
 

 

 

La Vieille Forge is een oude smidse uit 1710 gelegen in een typisch rustig Ardens dorpje, Mont, deelgemeente van Houffalize, en 2km van Achouffe.

 

 

 

 

 
Wat maakt dit paradijs voor de Bierliefhebbers zo uniek ?
 
  1. 5 prachtige kamers die plaats bieden voor 10 personen ( tot 18 personen mogelijk ).
  2. Eén gigantisch grote ontbijttafel dat de gasten op een onweerstaanbare wijze samenbrengt.
  3. Een gezellige zithoek vlakbij het vuur met de likkende vlammen als spektakel.
  4. Gastvrouw Tine die op aanvraag uitstekende gerechten kan bereiden. Voor geïnterresseerden zal zij met plezier een uitstekend Biermaaltijd uit haar kookpannen toveren.
  5. Gastheer Pol deelde de smidse in twee; een helft gebruikt hij als huisbrouwerijtje, officieel de kleinste brouwerij van Belgïe, Brewery INTER-POL.
  6. De andere helft van de smidse werd door Pol prachtig ingericht als piepklein kaffeetje, dat de tegenstrijdige naam van "Au Grand Café"  meekreeg.
  7. Tine en Pol hebben ook nog groene vingers en hebben dan ook een prachtige tuin waarin de gasten tot onthaasting kunnen komen, genietend van een Zwarte of een Witte Pol.
  8. Op wandelafstand (via een mooi pad +/- 20min) van de brouwerij van Achouffe. Brouwerijbezoek mits reservatie via www.achouffe.be

http://vieilleforge.freehostia.com/images/fotos092019/lvf-3.jpg